Ultima actualizare: 05.10.2018

 

Site-ul www.sparkweb.ro este proprietatea SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D, inregistrata in Bucuresti, Sectorul 6, Str. Dudului, nr. 7, J40/5905/2015, CUI: 34523918. denumita in continuare SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D , furnizorul serviciilor de web design, hosting, marketing online precum si a serviciilor conexe care pot fi contractate prin intermediul acestui site.

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe site-ul www.sparkweb.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor mai jos enumerati.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, licentios etc.) sau care au in istoricul comenzilor, livrari refuzate sau debite.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D isi rezerva dreptul de a nu onora livrarea unor sau servicii al caror pret este gresit si nu se icadreaza in grila preturilor companiei. In acest caz, clientul va fi contactat si va avea optiunea de a confirma comanda la pretul corect sau de a o refuza.

Capitalul social este 200 RON.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor; de asemenea, SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Aceste erori nu obliga SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D la nicio actiune.

Livrarea comenzilor se face in termenul stabilit de comun acord, in concordanta cu prevederile si clauzele contractului incheiat (in cazul contractelor de colaborare sau de prestari servicii) sau respectand termenele si conditiile agreate in discutiile initiale, inaintea comenzii ferme venite din partea utilizatorului.

 1. Prin Virament Bancar, in contul specificat pe site, inainte de trimiterea comenzii. In acest caz, comanda produsului sau a serviciului va fi livrata / executata numai dupa ce s-a primit confirmarea platii.
 2. Prin intermediul platformei online, utilizand furnizorul MOBILPAY.

Continutul si designul site-ului www.sparkweb.ro sunt proprietatea SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Nu puteti reproduce materialele afisate pe site fara a detine o permisiune scrisa din partea SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D. Folosirea fara acordul scris al SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D a oricaror elemente aflate pe site se pedepseste conform legilor in vigoare. Datele personale ale cumparatorilor vor putea fi transmise autoritatilor in drept in urma unei solicitari in conformitate cu legile in vigoare, pentru a efectua orice verificare a tranzactiilor comerciale sau orice alte verificari justificate in baza legii.

Contractul de prestari servicii incheiat intre SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D si Clientii sai da dreptul Clientilor de a copia si/sau printa portiuni din continutul site-ului (manuale si tutoriale) doar pentru uz personal, lipsit de intentie comerciala.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa inceteze accesul dumneavoastra la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, suferita ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate pe acest site. SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor furnizate.

Comenzile sau cererile pentru oferta de preturi pot fi date doar utilizand formularul de contact de pe acest site sau sunand la nr. de telefon 0787 75 75 75. Utilizatorul are obligatia de a furniza date corecte si cat mai concrete cu privire la proiectul dorit. SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D nu poate fi tras la raspundere sub nici o forma pentru neplaceri cauzate de furnizarea de catre utilizator a unor informatii incorecte sau incomplete.

In cazul in care SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D considera o cerere sau o comanda ca fiind incompleta sau incorecta, poate cere detalii suplimentare utilizatorului folosind adresa de e-mail furnizata de acesta sau poate sterge cererea fara nici o instiintare a utilizatorului.

Solutionarea litigiilor se poate face pe cale amiabila sau prin intermediul instantelor judecatoresti competente sau prin intermediul unor mediatori. Comisia Europeana a implementat o platforma de solutionare online a litigiilor disponibila aici.

Este interzisa publicarea pe serverele furnizorului de continuturi sau trimiteri (links) catre astfel de continuturi care:

 • incalca ori prejudiciaza in orice mod drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane ori alte drepturi;
 • au continut obscen sau pornografic sau de natura violenta;
 • au continut defaimator sau calomnios;
 • au continut cu caracter rasial ori discriminatoriu;
 • contin virusi, cai troieni sau altele similare;
 • contin software piratat sau se adreseaza celor care pirateaza software ori practica orice activitati similare. Este de asemenea interzisa utilizarea serverelor noastre exclusiv ca suport de stocare (exp. filme, mp3, poze, etc.).
 1. Scripturi pentru proxy, anonimizator;
 2. Scripturi pentru IRC;
 3. Scripturi de top siteuri;
 4. Scripturi de jocuri online ( se exclud joculete in flash );
 5. Mail bomber, mass mail sau orice script de trimis emailuri nesecurizat;
 6. Torrent tracker;
 7. Chat room-uri care consuma excesiv resurse si chaturi WAP;
 8. PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi.

Orice incercare de a aduce prejudicii serverelor sau clientilor este strict interzisa. Orice activitate care afecteaza buna functionare a serverului de shared hosting (exemplele includ, dar nu se limiteaza la: CPU load peste limite normale, mass mailing, query-uri SQL foarte frecvente si/sau de durata ) va fi considerata abuz si va fi apreciata ca o incercare de prejudiciere a celorlalti clienti colocati. Consulul maxim acceptat pentru siteuri este de 5 % CPU , 5% MEM si 1.5% MYSQL, iar procesele pot sa consume maxim 10% CPU, consumurile mai mari pot fi considerate abuzuri de server.

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricarui site utilizand serverele noastre sau prin servere ale unor terti pentru promovarea oricarui site gazduit de noi va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al clientului, fara ramburs. Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje, si se publica in toate mesajele procedura de retragere din liste.

Fiecare cont de gazduire este limitat, astfel incat sa nu permita trimiterea a mai mult de 500 de email- uri intr-un interval de 60 de minute. Aceasta politica (restrictie) este necesara pentru a proteja calitatea serviciului de hosting. Trimiterea masiva de email-uri determina consumarea masiva a resurselor unui server, aceasta avand un impact negativ asupra calitatii serviciilor receptionate de clienti. Prima incalcare a acestei politici are ca rezultat suspendarea imediata a contului de gazduire.

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmari consumul de resurse de pe server. Daca un cont utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse de pe server vom contacta clientul respectiv pentru a discuta in aceasta privinta. In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse ( memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila, pentru a mentine buna functionare a serverului.

Clientii pot sa solicite imbunatatirea pachetului sau marirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului.

Pachetele de gazduire care oferta trafic necontorizat nu pot gazdui fisiere cu o marime mai mare de 500 MB, nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de gazduire gratuita, WordPress MU. Pachetele de gazduire cu resurse de spatiu, trafic, sau domenii necontorizate sunt pentru o utilizare in limita resurselor serverului CPU, MEM, disk; permise conturilor de gaduire shared, si in limita de banda de 20 Mb/s.

Clientul este responsabil pentru actualizarea informatiilor de contact din panoul de control facturare, atunci cand este necesar. Noi nu putem fi trasi la raspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare.
Clientul este responsabil pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile.

Nu putem fi considerati responsabili pentru daune cauzate de indisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord sa garanteze si sa ne considere nevinovati in legatura cu orice pretentii, daune, incluzand, fara a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca si consecinta a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Utilizatorul declara ca intelege si accepta ca in orice situatii in care utilizatorul va solicita daune de orice fel furnizorului, suma totala a daunelor solicitate de utilizator pentru orice motiv si care ar putea fi achitate de furnizor nu va putea depasi in nici un mod si in nici un caz suma totala a tarifelor (taxelor) achitate de catre utilizator furnizorului.

Backup-urile pentru serviciile de gazduire shared si reseller sunt facute de catre noi saptamanal atat la fisiere , casute de email cat si la baza de date pe un server extern si sunt pastrate minim 5 zile. Totusi nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor. Sfatuim toti clientii sa downloadeze propriile backup-uri din panoul de control, de la optiunea Backup. Clientii de VPS si Servere Dedicate nu beneficiaza de backup gratuit decat daca in oferta este inclus acest lucru, si in acest caz trebuie sa se asigure periodic ca serviciul de backup functioneaza corect pe severul administrat.

Furnizorul nu este responsabil in nici un mod pentru pierderea informatiilor gazduite ca urmare a actiunilor utilizatorilor sau datorita erorilor existente in aplicatiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul si nu este pus la dispozitie de catre furnizor, fiind dezvoltat si oferit de catre Cpanel.net.

Serviciul oferit de www.sparkweb.ro garanteaza un uptime mediu al serverelor de 99.9 % .

Sunt exceptii urmatoarele:

  1. Situatii de forta majora in care noi nu putem avea nici o influenta cum ar fi: razboaie, calamitati naturale, indisponibilitatea / intreruperea comunicatiilor, foc, virusi, hackeri, nefunctionarea corecta a unui software oferit de alta sursa ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), flood, cutremure, embargouri, actiuni ale autoritatilor legale.
  2. Lucrari de intretinere anuntate sau in situatii critice, upgrade-uri ale serverelor.
  3. Domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate inwebb.com
  4. Probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

Nu permitem utilizarea programelor care ruleaza in continuu in background. Permitem programelor sa opereze in background ca o extensie a site-ului web al clientului, dar nu permitem folosirea programelor special realizate pentru a opera in background.

Nu permitem rularea de scripturi prin cronuri setate la intervale mai mici de 15 minute.

Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans fata de perioada de timp in care acestea sunt furnizate.

Toate facturile proforme se vor trimite prin email si o versiune printabila se va pune la dispozitia clientului in panoul de control. Clientii trebuie sa achite contravaloarea facturii in avans la inceputul fiecarei perioade de plata, in termen de 7 zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme.

Clientii care doresc inchiderea unui cont de gazduire sau al oricarui serviciu achizitionat trebuie sa trimita o notificare pe email sau fax cu cel putin 5 zile inainte de data scadenta, altfel factura emisa va trebui achitata pentru minim o luna.

Preturile afisate in RON, conform legislatiei toate facturile si platile sunt procesate in RON. Pentru fiecare zi de intarziere a platii dupa data scandenta pentru facturile proforma de prelungire a pachetelor de hosting se percep penalizari de 0.25 % / zi .

In cazul in care se depasesc 30 de zile de neplata si contul este sters de pe server, clientul poate cerere repunerea siteului dintr-un backup mai vechi; in cazul in care acest lucru va fi posibil se va taxa cu o suma de 55Euro + TVA acest serviciu, doar daca s-a finalizat cu succes recuperarea siteului.

www.sparkweb.ro isi rezerva dreptul de a trimite notificari privind serviciile oferite precum si anunturi din partea unor terti, atunci cand acestea pot fi in folosul utilizatorilor.

In cazul in care scriptul care doriti sa il folositi necesita activarea altor programe software pe server, www.sparkweb.ro nu este obligat sa instaleze acele programe, decat in cazul in care considera ca activarea acestora ar influenta negativ stabilitatea sau securitatea serverului. In acesta intra si modificarea unor parametri ale programelor folosite pe servere.

Orice cerere de upgrade la cont ( spatiu / trafic / alt pachet ) se face prin email sau ticket de suport cu cel putin 24 ore inainte de modificare. Nu ne asumam nici o raspundere daca nu se face upgrade la cont si se termina traficul siteului sau spatiul. Clientul poate verifica in permanenta resursele alocate in panoul de control – Cpanel.

Conturile utilizatorilor care nu au achitat tarifele pentru prestarea serviciului in termen de 5 zile de la emiterea de catre furnizor a facturii pro-forma vor fi suspendate pana la confirmarea efectuarii platii sau pana la data efectuarii platii, potrivit prevederilor de mai sus. Reactivarea conturilor se va putea face numai dupa confirmarea efectuarii platii.

Furnizorul va putea redeschide conturile inchise pentru neplata tarifelor numai dupa plata integrala a tututor sumelor datorate de catre utilizator.
In cazul in care domeniul este suspendat sau sters pentru neplata sau pentru renuntare la servicii va redirecta domeniul spre o pagina parcata pana administratorul domeniului isi va modifica serverele dns.

Pentru prelungirea domeniilor .com/.ro/net/org/info/us/biz oferite gratuite in cadrul unei oferte se va plati taxa normala de inregistrare a unui domeniu. In cazul in care se doreste transferul unui domeniu oferit gratuit, in primul an de inregistrare, catre alt registrat clientul va achita valoarea domeniului primit gratuit.

Momentan, domeniile inregistrate au o perioada de valabilitate de 1 an.
Toate inregistrarile de domenii .RO se supun regulior de inregistrare stabilite de catre ROTLD si se gasesc la linkurile de mai jos:

 • http://rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/rules_ro.html
 • http://rotld.ro/romana/inregistrare_domeniu/agreement_menu_ro.html

Toti utilizatorii acestui site fac subiectul acestor termeni si conditii astfel incat accesarea acestuia presupune acceptarea si conformarea la Termenii si Conditiile prevazute in acest document.

Scopul colectarii datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum si inregistrarea domeniilor web in numele clientilor si conform comenzilor.

Orice persoana are dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Conform Legii nr. 679/2016, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la protectiadatelor@sparkweb.ro . Conform legislatiei din Romania minorii nu pot incheia contracte comerciale si nici datele lor lor personale nu sunt prelucrate fara acordul parintilor.

Neacceptarea acestei conventii ori a oricarei prevederi din aceasta atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea sitului ori utilizarea in orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a sitului, deschiderea unui cont la inwebb.com ori utilizarea in orice mod a serviciului constituie o acceptare in intregime a conventiei si a oricarei prevederi din aceasta, inclusiv a oricaror modificari ulterioare care vor putea fi efectuate fara restrictii de catre furnizor, fara a fi necesara nici o alta formalitate

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D  pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai in baza consimtamantului persoanei vizate.

Furnizarea datelor personale catre SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D nu implica obligativate din partea utilizatorilor, iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D, proprietar al si platformei online, nu intervine direct sau indirect asupra bazelor de date unde sunt stocate informatiile despre clienti.

Pentru a face posibila facturarea, expedierea si livrarea comenzilor plasate, trebuie ca utilizatorul sa fie de acord ca SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D sa colecteze si sa prelucreze datele inscrise, conform cerintelor Legii nr. 679/2016 (GDPR) .

Conform cerintelor Legii nr. 679/2016 (GDPR) pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate.

In acest sens, SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D a elaborat o serie de masuri tehnice si organizatorice pentru prevenirea riscurilor ce pot aparea in cadrul prelucrarii datelor cu caracter personal.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in interiorul organizatiei este conditionata de o serie de masuri tehnice si organizatorice in vederea securizarii acestora.

Aceste masuri au rolul de a proteja informatiile la nivelul organizatiei impotriva incidentelor de securitate.

 

La nivelul organizatiei, s-au intreprins urmatoarele masuri de securitate pentru reducerea riscurilor :

Masurile tehnice:

 • Certificatul SSL – are rolul de a securiza schimbul de informatii prin Internet. Acesta cripteaza informatiile, inaintea ca acestea sa circule prin Internet. Informatiile criptate nu pot fi decriptate decat de serverul caruia ii sunt adresate. Acest lucru garanteaza ca informatiile trimise catre un website/platforma online nu vor fi furate, interceptate, prelucrate.
 • Informatiile despre carduri bancare, parole si in general orice informatie care se doreste a ramane privata este securizata de acest certificat Certificatul SSL al platformei online SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D este folosit si pentru securizarea corespondentei pe e-mail, in asa maniera incat, datele personale ale clientilor sa circule intr-un mediu securizat si reglementat de o serie de masuri de securitate care asigura confidentialitatea informatiilor.
 • Back-up automat – setat la un interval de timp pentru garantarea informatiilor si pentru ca toti clientii sa fie siguri ca informatiile si preferintele furnizate de ei nu dispar si nu sunt distruse, pierdute sau incorecte in cazul unei erori a serverului.
 • Filtre anti – spam si antivirus care previn infiltrarea continutul malitios sau a unor virusi care pot prelucra datele in mod neautorizat sau care le pot transmite catre alte entitati sau persoane care nu au obtinut consimtamantul persoanei vizate.
 • Protejarea continutului profilului de client prin introducerea unei reguli de generare a parolei mai complexe. Se solicita clientului, la crearea contului, o parola care sa indeplineasca un criteriu de complexitate mai mare (alfanumeric + caractere speciale);
 • Securizarea modulelor si a scripturilor care comunica in interiorul platfomei. Se verifica in mod constant functionarea elementelor implicate in interactiunea client-server, server-client.
 • Verificarea si optimizarea modulelor in vederea mentinerii lor up-to-date pentru prevenirea vulnerabilitatilor.Aceasta masura previne identificarea vulnerabilitatilor la nivel global in platfomele utilizate, vulnerabilitati de tip 0-day ce pot intercepta schimbul de date si implicit date cu caracter personal in interactiunile clientului cu platforma sau ale responsabilului de proces cu clientul si platforma.
 • Clasificarea tipurilor de acces de catre responsabilul de proces – grupuri de administrare, posibilitatea de a adauga sau sterge anumite drepturi pe un user cu acces deplin – personalizarea accesului in functie de necesitate.
 • Protejarea cu parola a dispozitivului de pe care, responsabilul de proces efectueaza prelucrarile de date, pentru a preveni interventia neautorizata.
 • Firewall – program software si componenta hardware instalata in locatia serverelor al firmei care oferta hostingul platformei online, sunt destinat protejarii serverului si al echipamentelor de retea, impotriva atacurilor informatice, incercarii de patrundere neautorizata, instalarii de aplicatii software malitioase ce pot pune in pericol datele cu caracter personal ale utilizatorilor platformei. Firewall-ul blocheaza accesul persoanelor neautorizate la informatiile stocate pe echipamentul conectat la Internet.
 • Accesul la sistemele de procesare a datelor in care sunt procesate datele personale este posibil doar dupa ce persoana autorizata a fost identificata si autentificata cu succes (de ex. cu nume de utilizator si parola sau card cu chip/PIN), cu utilizarea masurilor de securitate cele mai performante. In cazul lipsei autorizatiei, accesul este refuzat.
 • Toate incercarile de accesare, atat cele reusite, cat si cele respinse, sunt inregistrate (ID de utilizator, computer, adresa IP utilizata) si arhivate intr-un format conform regulilor de audit pentru 3 luni. In vederea detectarii folosirii necorespunzatoare, serverul efectueaza verificari repetate, aleatorii;
 • Accesul este blocat dupa incercari de autentificare incorecte repetate
 • Verificarea constanta a vulnerabilitatilor platformei , care ar putea permite extragerea de informatii si date cu caracter personal. Hostingul are masuri si solutii de securitate care scaneaza recurent fisierele procesate si fluxul de date care circula in interiorul platformei;
 • Combaterea riscurilor unor brese de securitate prin luarea masurilor de precautie din punct de vedere tehnic si organizatoric prin securizarea platformei si update- ul constant cu versiuni stabile ale acesteia.
 • Securizarea cu parola a echipamentului care are acces direct la tabela de comenzi si la datele pentru livrare/ facturare ale clientilor pentru a preveni accesul neautorizat si implicit prelucarea neautorizata de catre persoane neavizate.

Masuri organizatorice:

 • Distrugerea documentelor care nu mai sunt necesare (notite, facturi eronate, etc) utilizand un distrugator de documente la dispozitia responsabilului de proces;
 • Eliminarea riscului generat de factorul uman prin interzicerea prelucarii de informatii in afara platformei securizate cu exceptia intocmirii notelor de transport in platforma firmei de curierat, care, este de asemenea, un mediu securizat;
 • Adoptarea masurilor de securitate fara a face diferentierea intre tipurile de clienti (nou/ existent / potential); 
 • Adoptarea unei politici interne de verificare a proceselor si al prelucrarilor in momentul punerii in livrare a produsului sau preluarii informatiilor cu privire la o comanda sau posibila oferta;
 • Evitarea diferentierii intre clienti prin mecanisme ce pot profila in mod pozitiv sau negativ persoana vizata. Din acest motiv , nu solicitam ca si date cu caracter personal orientarea sexuala, interesele sexuale, sexul , religia, apartenenta la miscari sau grupari, etc. Clientii sunt liberi sa comande si sa aleaga ceea ce isi doresc. Prin aceasta masura, consideram ca respectam integritatea persoanei si evitam orice urma de analiza/profilare pe baza acestor criterii.
 • Actualizarea politicii de confidentialitate si a Termenilor si conditiilor SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D 
 • Informarea clientilor cu privire la procedura de livrare, retur si procesare a comenzilor;
 • Securizarea documentelor care contin date cu caracter personal. Aceasta masura reprezinta o locatie sigura in care aceste documente sunt stocate si arhivate in temeiul legal, fiscal, actual pentru a preveni procesarea neautorizata. Acestea sunt tinute intr-un dupal cu chieie la care are acces doar reprezentatul companiei (Valentin IANCU)
 • Instruirea responsabilului de proces cu privire la riscurile procesarii datelor cu caracter personal in afara platformei online.
 • Instruirea responsabilului de proces cu privire la necesitatea notificarii in cazul unui incident de securitate major.
 • Instruirea responsabilului de proces cu privire la gestionarea situatiilor ce pot aparea in momentul prelucrarii datelor in interiorul platformei (erori, erori de utilizare). 
 • Instruirea responsabilului de proces cu privire la utilizarea informatiilor pe care le prelucreaza si constientizarea asupra caracterului informatiilor personale;
 • Interzicerea prelucrarii datelor in afara platformei prin gestionarea comenzilor direct in interfata de utilizare a platformei, nefiind necesara prelucrarea datelor in alte medii nesecurizate si vulnerabile.
 • Responsabilul de proces este instruit periodic cu privire la:
 1. Principiile protectiei datelor, inclusiv masurile tehnice si organizationale
 2. Cerinta de a pastra secretul datelor si confidentialitatea cu privire la secretele organizatiei si secretul comercial, inclusiv tranzactiile realizate;
 3. Utilizarea corecta, atenta a datelor, mediilor de date si a altor documente;
 4. Secretul telecomunicatiilor;

Alte obligatii specifice privind confidentialitatea, acolo unde este necesar;

Din punct de vedere al prelucrarii, in cadrul SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D, datele cu caracter personal sunt prelucrate doar pentru scopurile pentru care s-a obtinut consimtamantul persoanelor vizate, inclusiv pentru scopurile paralele si pentru incheierea unui contract sau livrarea unui produs catre client, cerut de acesta.

Avand in vedere ca aceasta organizatie isi desfasoara activitatea in cea mai mare parte in mediul online, prelucrarea datelor cu caracter personal ale clientilor sunt transmise online prin intermediul aplicatiilor si al platformei pe care se solicita comenzi si cereri de oferta. Datele colectate sunt minimizate si sunt in legatura directa cu scopul pentru care s-a obtinut consimtamant si sunt necesare pentru a contacta clientul in cazul unei cereri de oferta sau pentru a livra si pune la dispozitie produsul/serviciul comandat conform cerintelor sau returul acestuia.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D persoana juridica inregistrata la Registrul Comertului (nr. J40/5905/2015 , CUI 34523918) este operator direct, nu imputernicit si nu are desemnate astfel de entitati. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal este furnizarea de produse si servicii prin intermediul platformei online cat si scopurile paralele ale acestei activitati: returnarea produselor, procesarea informatiilor necesare livrarii, imbunatatirea experientei pentru utilizator prin retinerea anumitor setari sau preferinte, dupa obtinerea consimtamantului acestuia, modificari de pret, caracteristici ale produselor/serviciilor, modificari ale stocului, promotii, facturare.

Categoriile de persoane vizate sunt: clienti actuali / potentiali clienti sau vizitatori ai site-ului web.

Modurile in care persoanele vizate sunt informate asupra drepturilor lor sunt:

 • Politica de confidentialitate ;
 • Termenii si conditiile utilizarii platformei/ magazinului online;
 • Pe pagina web intr-o sectiunea dedicata;
 • Pe email in urma inregistrarii in platforma, precum si in cazul in care clientul solicita informatii suplimentare, cereri de oferta;
 • In formularul de contact de pe site-ul web (se va anexa documentul);

Exercitarea drepturilor prevazute de legea 679 / 2016 (GDPR) revin in totalitate operatorului care are obligatia legala si de a-si desemna o persoana responsabila de procesarea datelor personale in interiorul organizatiei. Aceasta persoana va elabora un set de masuri tehnice si organizatorice pentru securizarea prelucrarii datelor si are obligatia de a informa operatorul privire la natura proceselor de prelucrare, tipuri de informatii si modul in care, aceste procese se desfasoara in interiorul organizatiei. Operatorul are raspunderea si obligatia de a se asigura ca aceste masuri sunt implementate, ca nu exista riscul unor brese de securitate sau a unor scurgeri de informatii precum si respectarea legislatie in vigoare in ceea ce priveste prelucrarea datelor si drepturile persoanelor vizate.

Prin intermediul platformei online sunt prelucrate urmatoarele date cu caracter personal:

 • nume si prenume
 • date bancare in cazul platilor prin intermediul platformei securizate cu card de debit/ credit pusa la dispozitie in mod unificat, centralizat si securizat catre furnizorul acestei solutii (MOBILPAY).
 • email
 • telefon/ Fax
 • adresa

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D nu prelucreaza categorii de date cu caracter special.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D nu efectueaza transferul de date in strainatate sau catre terti

Prelucrarea datelor cu caracter personal, nu are legatura cu alte sisteme de evidenta. Activitatea propriu-zisa a firmei este aceea de a prelua comenzile initiate de clienti prin intermediul platformei online, de a le stoca si prelucra in vederea facturarii, expedierii si furnizarii produselor comandate.

Prelucrarea informatiilor introduse de client in platforma sunt procesate si stocate strict in concordanta cu scopurile pentru care s-a oferit consimtamantul acestuia:

 • Facturare;
 • Livrare;
 • Retragrerea dint-un conctract incheiat (retragerea se poate face conform legii, tinand cont de conditiile in care acest contract a fost incheia initial si de prevederile legale agreate intial);

Scopul colectarii datelor este de a factura comenzile, de a trimite corespondenta si de a onora comenzile. Refuzul dumneavoastra de a furniza datele,  determina imposibilitatea plasarii pe acest site a comenzii dvs. si prelucrarii ei, conform cerintelor, precum si imposibilitatea indeplinirii scopului.

Conform Legii nr. 679/2016 (GDPR), utilizatorii beneficiaza de dreptul de acces, dreptul de a fi uitat, dreptul de a porta informatiile si datele cu caracter personal, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, au dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care ii privesc si sa solicite stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorii se pot adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail office@sparkweb.ro sau protectiadatelor@sparkweb.ro. De asemenea, le este recunoscut dreptul de a se adresa justitiei. De asemenea daca unele din datele despre utilizatori sunt incorecte, avem rugamintea sa ne fie semnalat acest lucru, pentru a putea efectua corectiile necesare.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D nu efectueaza transferul de date in strainatate sau catre terti.

Stim ca prelucrarea datelor cu caracter personal este un subiect cat se poate de serios, de aceea , aceasta procedura descrie in detaliu fiecare flux din interiorul organizatiei, in care sunt procesate date cu caracter personal ale clientilor, partenerilor, potentialilor clienti sau ale vizitatorilor platformei.

Provocarea cea mai mare este aceea de a securiza aceste date impotriva prelucrarilor neautorizate, fara consitamantul persoanei vizate si doar in scopurile pentru care s-a obtinut acordul.

SC SPARKWEB SOLUTIONS SRL-D, intreprinde eforturi majore pentru pastrarea in siguranta a informatiilor si a preferintelor drvs. Stim cat de important este sa va simiti in siguranta atunci cand cumparati online, de aceea va asiguram de confidentialitatea datelor, avand in vedere ca in acest moment va aflati pe o conexiune criptata (SSL) prin care, informatiile transmise sunt criptate si sunt procesate de noi doar cu acordul dvs. Retineti, oricand in decursul colaborarii noastre, va puteti exprima optiunea cu privire la procesarea datelor dvs. cu caracter personal. Daca nu mai doriti acest lucru, este simplu.